top of page

Nagy sikerrel zárult a nyári könyvbemutató sorozatunk!

Frissítve: 2021. okt. 28.

Első eseményként 2021 július 18-án Budapesten mutattuk be nagysikerű, exotikus történetekből összeállított, az Istenek tenyerén - Magyarok Hawaiin című kötetünket. A mintegy százhúsz résztvevő a nyári forróság ellenére, kitartóan és érdeklődve követte a könyvbemutatónkon önkéntesen résztvevő budapesti Hawai’i Hula Tánc & Fitness hulatánc csoport előadását, valamint hű olvasónk Tarján Linda ukulele bravúrját. A kötetet Gáspár Mátyás méltatta, és a Hawaii Magyar Baráti Kör tagjai üdvözölték.

Könyvünk harmincnégy különleges életutat mesél el. Van benne hollywoodi megfilmesítésért kiáltó szerelem, történet, amin hangosan felkacagunk, vagy az élet szívszorító megpróbáltatásai, amit nem lehet könnyek nélkül végigolvasni. Izgalmas szökésekből sincs hiány, s még az illegális élet kihívásaiba is bepillanthatunk...

Az Istenek tenyerén - Magyarok Hawaiin egyedülálló módon gyűjti egy csokorba a szigeteken élő magyarokat és a szigetekhez valamilyen módon kötődő honfitársainkat.

A harmincnégy történet szerzői közül jónéhányan jelen voltak az eseményen, így személyesen vehették át tiszteletpéldányukat.


Budapesti könyvbemutatónkat erdélyi követte, néhány nappal később Kolozsváron. A Vallásszabadság Házban találkoztunk Hawaii és a könyvünk iránt érdeklődőkkel. Katona Zs. József és Dr. Katona Anna a hawaii témát alaposan kimerítő előadását követően felszabadult beszélgetés indult a Csendes óceáni szigetekről, a könyv megjelenésének előzményeiről, és az előkészítő munkáról, hisz a könyv kiadását kolozsvári könyvszerkesztők végezték nagy szakértelemmel. Könnyed pezsgőzéssel zártuk az estét.Ezután a könyv hazautazott Honoluluba. Hawaiin élő magyar barátaink lelkesedve várták a könyv érkezését! Nem nevezném könyvbemutatónak, de néhányan, a vírushelyzet nehézségeihez igazodva, összegyűltünk az Ala Moana bevásárlóközpont enyik teraszán egy kiadós kávézásra és beszélgetésre. Természetesen a könyv volt a központi téma. Bacsóka Eleonóra és Noémi Cavinder, ők maguk is könyvünk hősei, örömmel lapoztak bele a friss, még nyomdaillatú példányba.


Negyedik bemutatónk színhelye Topolya (Szerbia) volt, ahol Szombathy Zsuzsa Hawaiiról és a könyvünkről szóló történetekkel keltette fel a résztvevők érdeklődését.

“Augusztus 26-án egy kis Hawaii költözött Topolyára... Meséltem a szigetekről, a polinéz telepesekről, az őslakos hawaiiakról és a kint élő magyarokról is. Judit videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket, az esemény végén pedig eredeti hawaii Kona kávét kóstoltunk!

Ebben a fotóban minden benne van, amit aznap éreztem.

Ráadásul ez volt a negyedik ország, ahol bemutathattuk nemrég megjelent kötetünket.

(A sorrend: Magyarország, Románia, USA és most Szerbia)

Izgatottan várom, hogy hol lesz a következő hawaii esemény."


35 megtekintés

Comments


bottom of page